Регистрация

Лазаня с риба тон

Лазаня с риба тон
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 4395

Лазаня с бял сос от сирена.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • пакет кори за лазаня
  • 1 консерва риба тон по избор
  • 5 с.л. доматено пюре
  • шепа чесън и лук, нарязани
  • 1 1/2 ч.ч. пармезан, настърган

За белия сос:

  • 125 г сирене чедар (или моцарела)
  • 2 ч мляко
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. универсално брашно

Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата в малко вода, само колкото да я покрие, за около 10-15 мин. и отцедете. Сложете корите в голяма купа и заделете.

2. В друг съд смесете доматеното пюре с чесъна и лука, заедно с рибата тон. Разбъркайте внимателно, но много добре. Заделете.

3. Сложете маслото в сгорещена тенджера. Добавете брашното и разбъркайте хубаво с дървена лъжица. Свалете тенджерата от котлона, прибавете млякото, което ще сгъсти веднага соса. Върнете на котлона, без да спирате да разбърквате. Добавете сиренето (моцарела или чедар) и разбърквайте докато сиренето се разтопи. Овкусете със сол и пипер и след като сиренето се разтопи, свалете от огъня.

4. Загрейте предварително фурната на 180ºС. Намаслете подходящ съд за печене и подредете в него листовете лазаня, пълнежа и белия сос, като ги редувате. Завършете с бял сос. Поръсете с пармезан и печете 30-35 мин.

5. Поднесете топло.

 

Източник: opensourcefood.com

осн

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта