Регистрация

Доматен пай със сметана

Доматен пай със сметана
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 3537

Сметанов пай с домати и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

На тестото:

  • 80 грама ръжено брашно
  • 100 грама пшенично брашно
  • 60 грама неразтопено масло
  • щипка сол
  • 5-6 супени лъжици течна сметана за готвене

На пълнежа:

  • 700 грама червени и жълти домати
  • 300 мл сметана
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици сушени подправки (риган, босилек, мента)
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка индийско орехче

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното с маслото, докато бучките масло се разбият напълно.

2. Добавете течна сметана за готвене и омесете до получаване на хомогенна смес. Не замесвайте прекалено дълго, за да не пресечете тестото без набухвател с телесната топлина.

3. Оставете в хладилник поне за 30 мин.

4. Измийте доматите, нарежете ги и оставете за малко в гевгир, за да се изцедят от излишните води. Разбийте яйцата и добавете сметана, сол, индийско орехче и подправки.

5. Извадете тестото от хладилника, разстелете го в плитък съд.

6. Печете 15 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса C.

7. Извадете от фурната и изсипете половината от яйцата със сметаната. Наредете един пласт домати и доизсипете сметановата смес.

8. Печете във фурна още 25 мин. на същата температура.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта