Плосък хляб с розмарин, зехтин и чесън
Обезкостени маслини украсяват топлия ви домашен хляб.
Необходими продукти:
- 2 с.л. инстантна мая
 - 1 и 1/3 чаша топло мляко
 - 1 ч.л. пудра захар
 - 375 гр обикновено брашно
 - 1 с.л. трапезна сол
 - 4 с.л. зехтин
 - едра морска сол
 - ¼ чаша пресен розмараин
 - 8 скилидки чесън, нарязани на ситно
 - 100 гр маслини, обезкостени и на половинки
 
Начин на приготвяне:
1. Сложете маята, захарта и млякото в купа и разбъркайте. Оставете настрани на топло място за 5 минути, докато шупне.
2. Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете брашното, солта, олиото и маята в купа и бъркайте, докато получите гладко тесто. Замесете на леко набрашнена повърхност за 5 минути или докато стане гладко и еластично, добавете още брашно, ако лепне.
3. Върнете в купата, покрийте с кърпа и оставете на топло за 30 минути, или докато тестото удвои размера си.
4. Сложете тестото на леко намазнена тава.
5. Поръсете с розмарин, зехтин, чесън и едра морска сол.
6. Печете 15-20 минути или докато стане златисто. Готово е.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ