Регистрация

Дип със сьомга за препечен хляб

Дип със сьомга за препечен хляб
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 2046

Крем за мазане на сандвичи с крем сирене, сьомга, лук и подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Този сос за мазане на препечен хялб е страхотна идея хем да оползотворите стария хляб или пакетираните сухари, хем да се насладите на питателна семейна закуска или бърз обяд. Приготвя се много бързо и съдържа редица витамини и минерали, важни за тялото. Можете дори да си го хапнете като разядка с риба, защото в Русия подобни дипове се обявяват за мезе за водка или просто закуска.

Необходими продукти:

  • 2 бучки крем сирене (от обикновеното, по 125 грама, което е опаковано като масло)
  • 200 г филе от сьомга или друга риба за директна консумация (пушено, веяно и дори отцедено от консерва в собствен сос)
  • 1 голяма глава червен лук
  • малко чесън на прах
  • босилек или кимион по желание
  • семена (сусам, мак, лен, фенел) по желание
  • хляб или сухари
  • пресен лук или каперси по желание за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Рибното филе почистете от костите и нарежете на малки кубчета. Изсипете в купа.

2. Добавете към него крем сиренето, наситнената глава червен лук, семена и подправките. Разбъркайте много добре. Можете да поръсите с каперси или нарязан косо пресен лук за хубост.

3. Препечете си хляб, намазан със зехтин и поръсен с подправки като чесън на прах, сол и пипер, сминдух, босилек.

4. Сервирайте дипа самостоятелно като мезе или с препечения хляб за намазване.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта