Регистрация

Диетичен гювеч с домати и яйца

Диетичен гювеч с домати и яйца
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 405

Здравословни гювечета със зеленчуци и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2-4 домата (около 500 г общо)
  • 4 яйца
  • 2 стръка пресен лук
  • листата на 1/2 връзка магданоз
  • 3 с.л. растителна мазнина
  • сол и чубрица

Начин на приготвяне:

1. Доматийте измийте и нарежете на едри парчета.

2. Лука нарежете на шайби и изсипете при доматите.

3. Наситнете магданоза и добавете към ястието. Запазете си няколко листенца за украса.

4. Поръсете със сол, разбъркайте и прехвърлете в гювеч или малка тава с високи бордове и капак. Полейте малко мазнинка.

5. Захлупете и печете на 180 градуса за 40 минути. Така в домата се образува веществото ликопен, което действа пречистващо и предпазва от рак.

6. Отворете капака, чукнете върху ястието яйцата, поръсете със сол и чубрица и допечете за 10-тина минути без да захлупвате. Зависи колко сготвени харесвате яйцата.

7. Поднесете си гювеча с украса от магданозени листенца. Ако се наядете без хляб, определено ще свалите някой и друг излишен грам.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта