Регистрация

Хански гювечета със свинско и зеленчуци



Хански гювечета със свинско и зеленчуци
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2345

Печено свинско в гювеч с лук, моркови, чушки и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусно свинско в гювеч, акомпанирано от кавърдисани зеленчуци и яйчено-млечна заливка показва Иван Звездев, за да накара лигите да потекат при вида на това народно ястие. Приготвя се лесно и месото не се нуждае от допълнително мариноване. Затова рецептата може да се превърне в страхотна семейна вечеря или семпло решение да посрещнете гости на българска кухня.

Зеленчуците  - лук, моркови, чушки, целина и домат се режат на едро. Месото се изтънява с чукче и се овкусява със сол, пипер и чубрица. Покапва се с олио. Можете да готвите на два котлона едновременно. На единия се сгорещява олио, разтапя се в него масло и се добавят лука и моркова. След няколко минути се вкарват и чушките. Подправя се със сол, пипер и бяло вино. На финала влизат домата и целината. В другия тиган, който е добре да е наребрен, се запечатва месото колкото да хване коричка и да запази сочността си.

Следва на дъното на гювечета да се разпределят зеленчуците, да се сложат мръвките и да се покрият отново със зеленчуци. После се залива с разбити яйца и мляко и се пече на 180 градуса за половин час.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта