Регистрация

Джолан със зеленчуци - Особуко  

Джолан със зеленчуци - Особуко  
Средно   |   Порции 6-10   |   Видяна: 4658

Задушен джолан със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 големи телешки или агнешки джолана с костта
  • 2/3 скилидки чесън
  • 1 голяма глава лук
  • 1 голям патладжан
  • 1 тиквичка
  • 1 жълта тиква
  • 1 червена сладка чушка
  • 3 моркова
  • 1 консерва цели, белени домати или пресни, ако са сезонни
  • 3-4 бр. аншоа, цели
  • подправки по избор
  • няколко листа градински чай
  • 6 цели черни маслини, може и с костилките

Начин на приготвяне:

1. Запържете потопените в брашно джолани от двете страни за кратко, колкото да запечатате месото. Извадете от олиото и заделете.

2. Деглазирайте съда с малко вино, прибавете лука, чесъна и подправките по избор.

3. Прибавете останалите зеленчуци, като започнете с морковите, след това чушките и накрая патладжана. Запържете ги докато омекнат наполовина.

4. Прибавете нарязаната аншоа. Слага се за само за аромат, затова не прекалявайте с нея.

5. Прибавете целите белени домати и няколко листа градински чай, ако доматите са консервирани, прибавете и сока им. Ако са пресни, ги обелете и ги сложете едро нарязани.

6. Сипете вода, колкото да покрие зеленчуците. Отгоре сложете месото и намалете огъня до слаб. Покрийте съда с капак и оставете ястието да се готви.

7. Проверявайте от време на време - месото трябва да се отделя лесно от костта. Ще са необходими около 2 часа.

 

Източник:opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта