Регистрация

Джинджифилов десерт с крем от бял шоколад

Джинджифилов десерт с крем от бял шоколад
Трудно   |   Порции 6   |   Видяна: 2336

Сладкиш, украсен с карамелен мотив и малиново пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За джинджифиловия блат:

  • 100 г мляко
  • 50 г яйца
  • 200 г мед
  • половин пръчка канела
  • 1 звездовиден анасон
  • 3 семенца карамфил
  • 3 счукани шушулки кардамон
  • 1 с.л. джинджифил на прах
  • кората на половин лимон
  • кората на половин портокал
  • 15 г бакпулвер
  • 220 г бяло брашно
  • сол

За крема от бял шоколад:

  • 100 г мляко
  • 20 г захар
  • 2 жълтъка
  • половин лист желатин
  • 200 г бял шоколад
  • 300 г разбита на сняг сметана

Начин на приготвяне:

На блата:

1. Оставете млякото да заври, махнете от огъня, добавете подправките и ги оставете да го ароматизират няколко часа, най-добре цяла нощ.

2. Смесете всички останали продукти за блата и добавете млякото (прецедено от твърдите подправки) и разбъркайте много добре.

3. Изсипете сместа във форма за хляб и печете приблизително 40 мин. на около 170 градуса. Оставете да изстине и увийте във фолио за през нощта. (Трябва да замръзне, за да може да се нареже на тънки парчета.

На крема от бял шоколад:

1. Сложете млякото да заври със захарта. Отстранете от огъня и разбийте жълтъците в млякото докато се смесят хубаво.

2. Прибавете останалото мляко и разбъркайте.

3. Добавете предварително накиснатия желатин и натрошения шоколад, разбъркайте добре и оставете да изстине.

4. Прибавете разбитата сметана и отново разбъркайте хубаво.

За сервиране:

1. Извадете джинджифиловия блат от фризера и нарежете на тънки кръгли филийки с помощта на машина за рязане.

2. Намажете щедро 3-4 филийки джинджифилов блат с крема от бял шоколад.

3. Украсете с карамелен мотив, малиново пюре и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта