Регистрация

Крем посет с плодове и ядки



Крем посет с плодове и ядки
Средно   |   Порции 3-5   |   Видяна: 1872

Летен крем с лимони, сметана и бити белтъци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 10.07.2017

Посет е традиционен английски десерт, който представлява плодово-яйчен крем със сметана и може да бъде направен с плодове по избор. Лимоновата част е задължителна - тя придава присъщата на десерта свежест. А останалото - зависи от сезона и вкуса ви. Не се препоръчва единствено употребата на банани, защото потъмняват и сладкишът ще стане неугледен.

Първо се приготвя лимоново-жълтъчния крем като кората и сока на лимоните се смесва в купа със захар и масло и се затопля на водна баня докато се смесят компонентите. След това се добавят жълтъци и се готви, до получаването на крем, подобен на пудинг. Прибира се в хладилник, като се покрива плътно със стреч фолио, за да не хване коричка.

Втория крем приготвяме като смесваме още лимонов сок и корички с вино марсала. След това разбиваме в един съд белтъците, останали от първия крем, в друг превръщаме животинска сметана в пяна и след това обединяваме сметаната с белтъците и лимоновия сос с вино. На финала вадим другия крем от хладилника и разпределяме на пластове в прозрачни чаши двата вида крем, като ги редуваме с малини или други плодове по избор и ядки. Получава се страхотен десерт, който можете да приберете в хладилника и да си хапнете за следобедно разхлаждане.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта