Регистрация

Джамбалая с пилешко и наденица

Джамбалая с пилешко и наденица
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 5013

Лесна джамбалая с месо и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 г обезкостени пилешки гърди, без кожата, нарязани на хапки
  • 350 г наденица, нарязана на хапки
  • 1 глава бял или жълт лук, нарязан на кубчета
  • 2 ч.ч. дългозърнест ориз
  • счукан чесън на вкус
  • подправка „Кейджън” на вкус (направете си я като смесите много лют червен пипер, черен пипер, бял пипер, червен пипер, сол, мащерка, магданоз, риган, лук и чесън на прах)
  • 2-3 с.л. зехтин Еxtra virgin или зеленчуково олио
  • 3 ч.ч. вода

Начин на приготвяне:

1. Покрийте дъното на сгорещен тиган с олио.

2. Запържете наденичката и заделете.

3. Запържете пилешкото и заделете.

4. Добавете нарязания лук, 2 ч.ч. ориз и чесън в тиганчето, като разбърквате тази смес непрекъснато, докато оризът покафенее, но без да прегаря. Необходими са поне 20 мин.

5. Когато е готово, добавете пилешкото и наденицата в тигана, като разбъркате до обединяване на всички продукти.

6. Добавете вода и разбъркайте, преди да добавите подправката "Кейджън" на вкус.

7. След като добавите тази подправка, разбъркайте отново сместа и оставете да заври. Когато кипне джамбалаята, намалете огъня до слаб и покрийте с капак за около 15 мин.

8. Свалете капака и отново разбъркайте, така че оризът да не залепне за дъното и овкусете, ако е необходимо. Покрийте отново и изчакайте още 15 мин.

9. След 15 мин. свалете от котлона и поднесете.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта