Регистрация

Десертни макарони с мляко и ванилия



Десертни макарони с мляко и ванилия
Лесно   |   Порции 8   |   Видяна: 526

Десерт с паста - сладкиш от макарони с мляко, яйце и ванилия.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Любимите макарони със сирене са български вариант с италианско тестено изделие по френска рецепта, а цялото побългаряване идва от добавката на бяло саламурено сирене в сладкиша. Нормално е подобна комбинация да не се харесва на чужденците и дори на по-младото поколение, отвикнало от бабините закуски. Затова Миро показва в канала си Готвене за начинаещи как се првят десертни макарони с яйца и мляко, но вместо сирене се добавя ванилия или цитрусови кори, за да се получи изтънчен сладкиш, а не соцзакуска.

Макароните се сваряват в подсолена вода. В купа се разбиват яйца с мляко, захар и ванилия. Сварената ал денте паста се изсипва вътре, разбърква се, за да поеме вкус и във вътрешността си, и се прехвърля в намазана с масло и посипата с галета тава. Отгоре се залива с разтопено масло. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. Приблизителните пропорции са на 500 г паста 250 г захар, 1 л. мляко, 150 г масло и 6 яйца, но няма смисъл да правите толкова голямо количество, ако не очаквате дузина гладници у дома си. А как да приготвите вкусния сладкиш, гледайте във видеото на Миро по-горе.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта