Регистрация

Гювеч с гъби, картофи, моркови и грах

Гювеч с гъби, картофи, моркови и грах
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 7294

Печени зеленчуци в гювеч без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 грама гъби (вид по избор)
  • 150 грама лук
  • 100 грама моркови
  • 200 грама картофи
  • 200 грама грах от консерва - отцеден
  • сол, черен пипер и копър (по-добре използвайте сух) на вкус
  • 2-3 с.л. растителна мазнина
  • 30 грама масло
  • 50-70 мл топла вода

Начин на приготвяне:

1. Нарежете лука и го запържете в растително масло. Рендосайте морковите на едро ренде и ги добавете към лука. Нека се готвят заедно до покафеняване.

2. Сварете гъбите, нарежете ги на малки парченца и ги запържете в маслото.

3. Нарежете картофите на малки кубчета и смесете заедно двете запръжки с тях. Добавете черен пипер и копър на вкус. Разбъркайте хубаво.

4. В топлата вода разтворете солта. Изсипете продуктите в гювеч и ги полейте със солената вода.

5. Захлупете под капак и оставете в предварително загрята на 200 градуса фурна да се пече за един час или докато прецените, че е готово.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта