Регистрация

Гювечета с наденица, гъби и картофи

Гювечета с наденица, гъби и картофи
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 185

Гювечета с колбас, картофи, гъби, тиквички и сметанов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 картофа
  • 1 тиквичка
  • 8 гъби
  • 2 наденички (или кренвирши)
  • 4 с.л. сметана
  • 2 с.л. майонеза
  • 2 с.л. кетчуп
  • 100 мл вода
  • сол, черен, червен и лют пипер на вкус
  • кимион и чубрица по желание
  • 50 г кашкавал
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Нарежете картофите на малки кубчета, тиквичката на по-големи, гъбите на половинки, а наденичките на кръгчета.

2. Вземете си две гювечета и разпределете в тях по наденичка, половин тиквичка, 8 половинки гъби, по 1 нарязан картоф. Овкусете с подправки и разбъркайте.

3. Пригответе соса като във водата разтворите сметаната, майонезата и кетчупа. Разпределете соса в гювечетата.

4. Печете на 200 градуса под капак за 35 минути. Проверете дали картофите са готови и извадете.

5. Веднага след изваждане поръсете с рендосан кашкавал, а след това и с наситнен магданоз.

6. Поднесете с хляб - има вкусно сосче.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта