Регистрация

Гъбена супа с масло и брашно

Гъбена супа с масло и брашно
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4891

Супа с пюрирани гъби, сметана и маслена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 грама гъби
  • 1,2 литра гъбен бульон (разтворете сухи кубчета гъбен бульон във вода)
  • 200 мл сметана
  • 50 грама масло
  • 2 с.л. брашно
  • подправки на вкус
  • наситнени зелени листа (целина, копър, магданоз - за декорация)

Начин на приготвяне:

1. Кипнете гъбения бульон и добавете в него гъбите да се разварят. Запазете си 4-8 гъбки за украса.

2. Когато гъбите са омекнали, пасирайте супата с блендер.

3. В тиган с незалепващо покритие сложете маслото да се разтопи, а след това в него добавете брашното и го оставете да се запържи до покафеняване.

4. Гребнете от супата, сипете в тигана и размешайте запърженото масло така, че да няма валци. След това изсипете брашнената смес в тенджерата.

5. Оставете да покъкри още малко и спрете огъня. След като леко се охлади, добавете сметаната и разбийте. Опитайте на вкус - ако има нужда от още подправки за финална щриха - сложете. Тази супа си отива с черен пипер и чесън на прах. Преценете сами.

6. Разсипете по купички, поръсете с наситнени зелени листа и украсете с пресни гъбки, нарязани на тънки полумесеци.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта