Регистрация

Гъбена супа с картофи и целина

Гъбена супа с картофи и целина
  |   Порции 4   |   Видяна: 2507

Супа с гъби, картофи, телешки бульон и овесени ядки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 300 грама гъби печурки
  • 1,2 литра вода
  • 2-3 кубчета телешки бульон
  • 2-3 картофа
  • 2-3 стръка целина
  • 2 с.л. овесени ядки по желание

Начин на приготвяне:

1. Измийте гъбите, нарежете ги на полумесеци и ги пуснете да врат във вода за около 5 мин.

2. Отцедете гъбите, изсипете водата и налейте 1,2 литра нова вода. Върнете гъбите вътре и пуснете при тях телешките бульончета.

3. Наситнете картофите и ги добавете към супата.

4. Когато картофите са почти разварени, прибавете овесените ядки (ако слагате такива) и целината. Варете още 10 минути.

5. Сервирайте супата гарнирана със сметана, наситнени зелени подправки, овесени ядки или бисквити и любимия хляб.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта