Регистрация

Гръцки кюфтета от тиквички с млечен сос



Гръцки кюфтета от тиквички с млечен сос
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 683

Рьощи от тиквички с яйце, сирене и брашно, поднесени с дзадзики сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Тиквичките по гръцки са кулианарна класика, която се търси през летния сезон, но иновираната рецепта за нея е подходяща за всяко време от годината като мезе, гарнитура или диетично основно. Тук тиквичките се превръщат в апетитни зеленчукови кюфтенца, поднесени с традиционния млечен гръцки сос дзадзики. А как се прави всичко това - показват във видео на канала Всегда Вкусно, което можете да гледате по-горе.

Първо се започва с досадната част по рендосването на измитите тиквички. Следва да ги посолите и отцедите от водата, която се съдържа в тях. Оставете в гевгир, за да се отцеждат докато сте готови да преминете към готвенето им. А сега можете да си направите соса, за да го оставите да се охлажда. За него гъсто кисело мляко се разбърква с наситнен копър, намачкан чесън, нарязана на малки кубчета краставица, сол, оцет и зехтин. Когато е готов, се връщаме отново към тиквичките.

Те се отцеждат финално и се прехвърлят в купа. Добавя се наситнена мента, натрошено сирене, нарязан на малки парченца лук и брашно. Залива се с разбити яйца и се смесва до получаването на зеленчуково тесто. От него се гребва с лъжица и се оформят плоски кюфтенца тип дебели палачинки или рьощи. Пържат се за по 3-4 минути в умерено сгорещен тиган с малко олио. Обръщат се, за да се сготвят двустранно. А после се сервират с мента за украса и ароматния млечен сос. Списък с точните продукти и стъпки на готвене можете да видите ТУК.

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта