Регистрация

Голяма домашна пица с месо и кашкавал

Голяма домашна пица с месо и кашкавал
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 4029

Семпла, но много вкусна пица с домашно тесто, маслини, шунка, гъби, кашкавал и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 3 ч.ч. брашно
  • 1 ч.ч. мляко
  • 30 грама прясна мая
  • 50 грама масло
  • 1/3 опаковка маргарин (или опитайте със 120 мл олио)
  • 1 яйце
  • 1 с.л. захар
  • 1/3 с.л. сол

За топинга:

  • домати
  • 2 с.л. доматено пюре
  • маслини
  • шунка
  • гъби
  • кашкавал

Начин на приготвяне:

1. Подгрейте млякото и разтворете в него маята с 1 с.л. захар. Изчакайте да шупне. Пресейте брашното, смесете го с шупналата мая, добавете солта, яйцето, маслото и маргарина и замесете меко тесто. Оставете да втасва 40 минути.

2. През това време си подгответе плънката като нарежете доматите на кръгчета, шунката на кубчета, гъбите - на полумесеци, а кашкавала - настържете.

3. Когато тестото е готово, премесете го, разстелете го на дъното на голяма тава. Пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Върху тестото размажете доматеното пюре, поръсете с малко кашкавал, сложете месото, гъбите, после доматите и накрая маслините. Печете до готовност (около 25-30 мин.).

4. При изваждане, докато пицата е още гореща, поръсете с кашкавал.

 

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта