Глинтвайн с портокали и канела
Греяно вино с портокал, канела и кафява захар.
Необходими продукти:
- 1 бутилка 750 мл червено сухо вино
 - 500 мл портокалов сок или портокалов фреш
 - 2 пръчици канела
 - 125 г кафява захар
 - 1 портокал (БИО)
 
Начин на приготвяне:
1. С белачка за картофи обелете кората на портокала и я нарежете на много ситно или настържете на дребно ренде.
2. Почистете ципите на плода и месетата част нарежете на парченца.
3. Изсипете виното в тенджера, добавете портокаловия сок, кори и парченца. Пуснете пръчиците канела и поръсете захарта.
4. Дръжте напитката на слаб огън на котлона - така че почти да заври, но да не кипва. След 15-тина минути махнете и прецедете.
5. Сервирайте горещо с украса от резени цитрус и пръчици канела.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ