Регистрация

Гигантско кюфте с плънка от бекон и кашкавал



Гигантско кюфте с плънка от бекон и кашкавал
Средно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 1491

Питка от кайма с плънка от кашкавал и бекон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гигантско кюфте или по-скоро кюфтак, щедро напълнен с чедър, подправки, карамелизиран лук, печен бекон и още жълти сирена правят в канала Tasty, като дават идея хем за разнообразно руло Стефани, хем за хляб от месо, а защо не и за плънка на семейни сандвичи. Идеята е практична, ако искате да направите много бургери или пък да сготвите вкусно основно, в което месото преобладава, а разтопените кашкавалчета в сърцевината между два пласта кайма се превръщат в апетитен вулкан от вкусове и аромати.

За целта в тиган си разтапяме масло, а после в него готвим нарязан на полумесеци лук до покафеняване. Отделно смесваме кайма с подправки, наситняваме си магданоз и си рендосваме жълти сирена по избор - чедър и гауда ще се вържат добре, но вместо второто можете да използвате кашкавал витоша, ементал или каквото друго харесвате. За да е още по-богат вкуса, можете да си запечете бекон на сух тиган или на фурна. Авторите предлагат да завиете лентите на решетка, но дори и да не го правите, пак ще успеете да ги вместите в кюфтака.

Каймата се разделя на две половини. Първата се размачква върху фолио така, че да заприлича на блат. Върху нея започва реденто - пласт от сирена, после ленти бекон, наситнен магданоз, пак сирена. После се разточва и втората част от каймата и с нея се похлупва кюфтето. От видеото ще разберете как точно се прави. Следва да защипете крайщата и идва ред на готвенето.

Противно на очакванията, това кюфте се пече на тиган, като се обръща с помощта на чиния. А на финала имате огромна питка от месо, която можете да си хапнете просто така или да напълните сандвич с парчета от нея.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта