Регистрация

Гигантска сарма с кайма и ориз

Гигантска сарма с кайма и ориз
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 957

Руло от зелеви листа с плънка от месо и ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг кайма
  • 1 малка зелка
  • 2 глави лук
  • 3 яйца
  • 120 г ориз
  • сол, черен и червен пипер
  • китка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Яйцата сварете. Зелевите листа отделете, махнете кочаните и кипнете в подсолена вода, колкото да омекнат. Можете да използвате кисело зеле, като в този случай не е необходимо да кипвате.

2. Ориза сварете ал денте и оставете докато изпари водата.

3. Застелете рогозка със стреч фолио и подредете върху него зелевите листа на няколко ката, така че хубаво да се застъпват.

4. Замесете каймата с наситнените лук и магданоз, добавете ориза и подправки на вкус. Плънката разпределете в едната част по дължина на зелевите листа.

5. Отгоре подредете варените яйца, нарязани на шайби и след това внимателно завийте с фолиото.

6. Прехвърлете внимателно сармата в добре намазнена тава, на дъното на която сте сипали и 50-тина мл. вода. Покапете отгоре с още мазнина.

7. Печете на 180 градуса за 1 час. Най-горните листа може да прегорят - махнете ги преди сервиране.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:40 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта