Регистрация

Винен кебап със свинско и бял ориз

Винен кебап със свинско и бял ориз
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 293

Свинско с винен сос, домати и лук, сервирано с бял ориз.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 800 г свинско филе
  • сол и пипер
  • 3 с.л. доматен концентрат
  • 3 глави лук
  • 6 с.л. олио
  • 150 мл червено вино
  • 500 мл вода или бульон
  • 2 с.л. брашно
  • 3 дафинови листа
  • 6 зърна бахар
  • 1 ч.ч. ориз
  • 2,5 ч.ч. вода
  • 30 г масло

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на големи хапки, поръсете със сол и пипер, покапете с 2 с.л. олио и разбъркайте. Оставете настрана.

2. Лука нарежете на ситно.

3. В тенджера сгорещете 1 с.л. олио и изсипете месцата вътре. На силен огън за няколко минути гответе мръвките като въртите, за да се запечатат от всички страни. След това извадете.

4. Намалете огъня на умерен. Сипете останалото олио в тенджерата и в него гответе лука до покафеняване. Добавете месото, бахара, дафиновите листа и червен пипер. Залейте с доматената паста и разбъркайте. Оставете да се готви 1 минута.

5. Залейте с виното и налейте вода или бульон. Не слагайте цялото количество – нека остане около 150 мл течност за добавяне при нужда. Добре е течността (вода или бульон) да е подгрята предварително. Оставете да кипне и да къкри 10 минути.

6. През това време измийте ориза и изсипете в тенджера или касерола. Залейте с водата, добавете маслото и оставете да се вари на умерен огън докато абсорбира цялата течност. При нужда налейте още малко вода.

7. Разтворете брашното в 5 с.л. вода и на тънка струйка налейте към кебапа. Разбъркайте хубаво и оставете да къкри още 10 минути. Ако се сгъсти прекалено, налейте вода. Ако ви се струва, че не се сгъстило, разтворете още 1 с.л. брашно в 2,5 с.л. вода и налейте отново. Гответе поне 5 минути след това.

8. Овкусете манджата със сол и пипер. Посолете и ориза. Някои слагат и черен пипер в него, но по правило се оставя чист и бял. След това си пригответе индивидуални чинии.

9. В малка намазнена купичка за суфле или формичка за мъфини сложете ориз и натъпчете с обратното на лъжицата. След това обърнете в средата на чиния. Нека остане като остров, а отстрани сипете свински хапки със сос. Украсете с пресен магданоз или други зелени листенца. Половинката ми обожава да пусна и едно люто чушле в чинията.

Винен кебап по български

 

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта