Вегетарианска паста със сос Маринара
Една здравословна рецепта с много ароматен зеленчуков сос.
Необходими продукти:
- 3 чаши паста по избор
За соса:
- 3 стръка целина, нарязани
- 1 средна глава лук, нарязана
- 1 чаша чесън, нарязан
- 1 чаша гъби, нарязани
- половин чушка (или повече), нарязана
- 1 консерва задушени цели домати
- 1 консерва доматена паста
- половин с.л. сух босилек, риган и магданоз.
- малко червен пипер
- сол и пипер на вкус
- зехтин
- половин чаша бяло вино или бульон
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука, целината, гъбите и чушките в зехтин, докато омекнат. Оставете настрани.
2. Вземете половината от сместа, сложете я в кухненски робот заедно със задушените домати.
3. Извадете сместа, сложете доматена паста в тенджерата и добавете другите приготвени съставки.
4. Сложете сухите подправки, оставете соса да къкри и прибавяйте по малко вино или бульон.
5. Сварете пастата в подсолена вода.
6. Сложете в соса останалите зеленчуци. Варете на тих огън още малко.
7. Овкусете със сол и пипер.
8. Сервирайте с готовата паста.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ