Регистрация

Вегетарианска паста Алфредо със сметана



Вегетарианска паста Алфредо със сметана
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 1195

Оригинална рецепта за талятели със сметанов сос, масло и пармезан.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусна паста по италиански - това е рецептата за спагети Алфредо, като можете да използвате всякакъв вид паста за това ястие. Миро от канала Готвене за начинаещи показва как се приготвя това вегетарианско италианско изкушение за по-малко от 20 минути. Фактът, че се използват малко продукти, няма месо и направата е лесна далеч не е за сметка на вкуса. Ако не можете да се лишите от мръвка, запечете си 100-тина грама бекон на сух тиган. Ако искате ястието да е още по-изискано, сложете трюфел (слага се съвсем малко - по около 10-20 г на порция е достатъчно) или покапете с трюфелово олио преди поднасяне. Цената на порция е около 2 лв. при условие, че използвате качествени талятели и хубава сметана. А вкусът е пленителен.

Първо се кипва голямо количество вода - за 200 г талятели около 2-3 литра. Добавя се сол и пастата се вари според указанието на опаковката или с 1 минута по-малко. Докато кипва в тиган се разтапят 20 г масло и се наливат около 130 мл течна млечна готварска незаквасена сметана с висока масленост. Оставя се да закъкри и щом го направи, се маха от огъня.

Сварената паста се отцежда от водата, като можете да си запазите 2-3 с.л. от водата на варенето за подправяне. Пастата се изсипва при сметаната с масло и се връща на огъня. Подправя се с пипер и индийско орехче, добавят се 30 г настърган пармезан и трюфели по желание. Държи се около минута, като 20-тина секунди преди махане от огъня, се залива с още 70 мл сметана.

Прехвърлени в индивидуални порции талятелите се украсяват с листо пресен босилек, поръсват се с още 10-тина грама пармезан и малко черен пипер. После е добре да се хапват докато са топли. Още съвети за намирането на сметана и избора на паста гледайте във видеото на Миро.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 15 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта