Регистрация

Вегетарианска лазаня

Вегетарианска лазаня
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 6600

Безмесна лазаня с червена леща, тиквичка, спанак и домати.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • ¾ чаша червена леща
  • 1 консерва домати
  • 5 с. л. брашно
  • 50 г масло
  • 1 чаша настърган кашкавал
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 голяма тиквичка, нарязана на тънки колелца
  • 2 шепи спанак (или някакви други зелениши)
  • 2 скилидки чесън
  • кори за лазаня
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Сложете на дъното на тавичката, в която ще приготвяте лазанята няколко кори за лазаня.

2. Пасирайте доматите (или ги отцедете през гевгир), сложете ги в една тенджерка и добавете към тях лещата. Похлупете с капак и сложете на котлона да се готви докато лещата се свари.

3. В отделна тенджерка разтопете 50 гр. масло и добавете към тях 5 с. л. брашно. Разбъркайте. Постепенно на тънка струйка добавете прясното мляко и бъркайте докато сосът се посгъсти. Когато сосът добие ниобходимата плътност, добавете настъргания кашкавал и ситно смления чесън, плюс малко черен пипер.

Сглабяне на лазанята:

4. Върху първият ред кори сложете малко от доматения сос с лещата и го покрийте с ред кори.

5. Излейте отгоре половината от белия сос, тънко нарязаните тиквички и зеленишите.

6. Наредете отгоре още един ред кори. Покрийте втория ред кори отново с доматения сос с лещата.

7. Отново ред кори. И отново покрийте с белия сос.

8. Най-отгоре можете да наръсите с още кашкавал и черен пипер.

9. Изпечете лазанята във фурната до златисто (около час и половина).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.40 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта