Регистрация

Спаначена лазаня без месо



Спаначена лазаня без месо
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2185

Лазаня със спанак, доматен сос и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Рулца от лазаня с плънка от любимото другарство на спанака и сметаната и заливка от доматен сос показват авторите на канала foodfactory. Ястието е подходящо за основно, но повече му приляга да се яви на мастото на изискан ордьовър, с който да посрещнете важни гости на домашната трапеза. Пък и липсата на мръвка в главното блюдо може да обиди балканското небце, свикнало да си ръфа сготвена животинска плът. Така че по-добре заложете на тази рецепта за ордьовър, освен ако изрично не сте предупредени, че на масата ще дойде гост, който не яде месо.

Приготвянето е нестандартно за лазаня, лесно и интересно. Първо в тиган или касерола се кипва растителна сметана и след това се съединява с любимата си добавка - спанака. Корите за лазаня също се сваряват, а после се подреждат върху домакинска кърпа, която да попие излишната им вода, но и да ги запази леко влажни. Трябва да работите чевръсто докато са топли, така че пазете пръстите и маникюра и гответе бързо.

Топлите листове лазаня се намазват с масло, отогоре се разпределя плънката от сметана и спанак и се поръсва с настърган кашкавал или пармезан. След това се завиват рула и се подреждат в тавичка. Заливат се с доматен сос и се запичат на фурна. Авторите препоръчват готвенето да продължи около 30 минути на 180 градуса, но ако ги искате по-сочни, можете да извадите още на 20-тата минута. После сервирайте в компанията на доматен или сметанов сос.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта