Регистрация

Побългарена лазаня Болонезе



Побългарена лазаня Болонезе
Средно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1612

Домашна лазаня с готови кори, кайма, кашкавал и бешамел.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Гостуваме в кухнята на влогърката Диана Митова - Попова - Диди, за да си откраднем с честен труд идея за домашна лазаня, която хем се доближава до оригинала, хем е модифицирана за българския вкус и възможности. Пармезана заменяме с кашкавал, добавяме си типичните за родната кулинария чубрица и червен пипер и вместо с телешка кайма, си слагаме смело кайма смес. Рецептата е улеснена и също много вкусна, но този факт могат да потвърдят само опиталите я.

Когато се захванем с готвенето, е добре да си направим първо заготовките. Кашкавалът се рендосва, лука - наситнява, морковите - нарязват на кубчета. Следва да сгорещим в тиган малко зехтин, да запържим леко лука, да добавим морковите, да поготвим още малко и после да сложим и каймата. Бъркаме докато се разпадне и месцата побелеят, а след това добавяме подправки на вкус и белени домати на кубчета от консерва. Покриваме с капак и оставяме да къкри на умерен огън.

През това време правим бешамела като разтапяме масло, запържваме в него равно количество брашно, после добавяме млякото и индийско орехче. Снемаме от котлоните бешамела и сместа Болонезе (може би леко Българезе в този вариант).

Заемаме се с реденето на лазанята. В намаслена правоъгълна тавичка първо слагаме ред кори, мажем ги с бешамел, после изсипваме част от запръжката, отгоре поръсваме с кашкавал, после пак кори, бешамел... и така докато завършим с кайма и отгоре с кашкавал. Остава да запечем на 200 градуса за около 25 минути и си имаме прекрасна домашна лазаня, с която да нахраним 4-6 гърла.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта