Регистрация

Варен телешки език с картофи



Варен телешки език с картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2945

Картофи на пара с телешки език и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 20.06.2017

Лора и Стоян показват едно полезно и нестандарно ястие, което наричат картофена салата, защото се прави от картофи и месо. Щадящата термична обработка на продуктите позволява да се порадваме и на здравословните им качества, а миксът от подправки, който се усеща в блюдото, радва със своята ароматност и апетитност.

За целта трябва да си сварим един телешки език. Получаваме бърза информация за варене на телешки език - можем да разберем дали езикът е готов като го пронижем с нож. Ако от него изтече тъмен сос, значи трябва да се готви още време, ако водата около дупката остане бистра, значи вече е готов. Варенето отнема около 2 часа, но не бива и да го преваряваме, защото се разпада. Друга важна забележка е, че трябва да побързаме да обелим езика докато е топъл, защото в противен случай ципата ще се захване за него и няма да може да се махне.

А докато езикът се вари имаме достатъчно време да пуснем картофите да се сготвят на пара и да наситним останалите продукти - лук, целина, каперси. После смесваме картофите, зеленчуците и обеления и нарязан на кубчета език и овкусяваме с естрагон, горчица, захтин, сол и пипер. Готово е за сервиране. А дали е салата или основно - преценете сами.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта