Регистрация

Варени тиквички с мента, босилек и чесън

Варени тиквички с мента, босилек и чесън
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 256

Салата от тиквички с чесън, пресни подправки и зехтин. Можете да хапнете като диетично нискокалорично основно, да обявите за веганска рецепта с тиквички или пък да сервирате като гарнитура към месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг тиквички
  • вода + 1,5 с.л. сол
  • 8-10 листа прясна мента
  • 8-10 листа пресен босилек
  • 2-4 скилидки чесън
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • сол при необходимост
  • 3 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

1. Тиквичките измийте добре. В тази рецепта е хубаво да ги готвите с кората, за да има по-твърд и леко хрупкав елемент. Иначе се разкашкват прекалено много.

2. Сипете вода в голяма тенджера и сложете да се подгрява.

3. Тиквичките разполовете през средата на дължината, след това разполовете получените парчета по дължина, за да се получат 4 лодки от всяка тиквичка. После нарежете всяка лодка на 4-6 надлъжни гредички.

4. Сипете солта във водата. Би трябвало да не е кипнала още, но да е близо до точката на завиране. Разбъркайте солта, за да се разтвори и добавете тиквичките. Щом водата кипне, намалете огъня на слаб и оставете да се варят 8 минути.

5. През това време измийте и наситнете листата мента и босилек и намачкайте чесъна.

6. Сварените тиквички изсипете в гевгир и шокирайте под течаща студена вода. След това прехвърлете в купа.

7. Опитайте на соленост и добавете сол при необходимост. Добавете пресните подправки, чесъна и пипера и разбъркайте. Залейте със зехтина и размешайте финално.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта