Регистрация

Варена царевица със сол и масло

Варена царевица със сол и масло
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 19253

Здравословни сварени царевички със солена покривка и маслен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кг пресни млечни царевички с люспите и кочана
  • вода
  • сол
  • масло (или растителна мазнина)

Начин на приготвяне:

1. Купете си царевичките направо с листата, те ще ви трябват при варенето.

2. Обелете ги и ги почистете хубаво от свилата (царевичната коса). Оплакнете ги под хладка вода. Измийте също и част от листата.

3. На дъното на дълбока тенджера наредете листа от царевица, след това сложете царевичките и отгоре покрийте с още листа. Затиснете с обърната чиния или друг тежък съд, който да не позволява на царевицата да изплува. Долейте вода така, че да залее всичко и оставете да се вари за 30-60 мин. според млечността на зърната.

4. Махнете чинията и горните листа и проверете с вилица дали царевицата е сварена. При набождане трябва да усетите, че зърната са омекнали и вилицата влиза без проблем в тях.

5. Сервирайте топли като осолите или обтриете със солени пръсти. Можете да сложите и малко масло или маргарин (ако постите), което да потече по царевицата от топлината.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 60 мин.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта