Регистрация

Бьоф Строганов

Бьоф Строганов
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 4674

Две предложения за класическата рецепта с телешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г телешка кайма
  • 1/2 ч.л. чесън на прах
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. смлян черен пипер
  • 1 кубче телешки бульон
  • 1 средна глава лук, нарязан
  • 226 г пресни гъби, нарязани на филийки
  • 500 мл заквасена сметана
  • 113 г спагети с яйца, сварени и отцедени

Или:

  • 1 кг телешко, нарязано на тънки филийки
  • 1 с.л. щедро количество маргарин
  • 1 с.л. олио
  • 1 голяма глава лук, наситнен
  • 2 домата, без семената, ситно нарязани
  • 1/2 консерва (от 200 г) белени домати
  • 5 с.л. кетчуп
  • 2 с.л. горчица
  • 1 ч.л. соев сос
  • 1 с.л. зеленчуков бульон на гранули
  • сол и пипер
  • 100 мл бяло вино
  • 2 пакета гъби шимеджи
  • 1 кутия сметана (200 мл)

Начин на приготвяне:

1. В голям тиган запържете телешкото до покафеняване в олио на средно висока температура. Когато е готово, отстранете излишната мазнина от съда и добавете чесън на прах, сол и пипер.

2. Добавете бульона, лука и гъбите в тигана и сотирайте докато лукът стане полупрозрачен. Свалете от огъня и сложете заквасената сметана. Разбъркайте всичко и поднесете горещо върху сварени яйчени спагети.

Или:

1. Разтопете маргарина в олиото и сложете лука докато стане полупрозрачен.

2. Добавете месото и бъркайте докато промени цвета си. Налейте бялото вино и оставете да се вари няколко минути, за да се изпари алкохолът.

3. Сложете пресните и консервираните домати, гъбите и подправките. Разбъркайте хубаво и покрийте с капак.

4. Оставете да се готви на слаб огън за около 20 мин. или докато месото омекне, а доматите се разтворят.

5. Добавете сметаната и оставете да се стопли.

6. Поднесете с бял ориз, пържени картофи или салата.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта