Регистрация

Бъркани яйца с тиквички и сирене на фурна



Бъркани яйца с тиквички и сирене на фурна
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 1982

Зеленчукова фритата - бъркани яйца със зеленчуци и сирене.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 17.04.2018

Солено брюле - така изглежда тази вкусна зеленчукова фритата с тиквички и сирене, която Лора и Стоян приготвят в индивидуални формички, но никак не пречи да я изпечете в тава и да я превърнете в огромен пухкав омлет на фурна по италиански. Липсата на месо се попълва от аромата на пресни зеленчуци с дъх на пролет, защото освен сиренето във фритата влизат пресен лук, пресен чесън, тиквички и джоджен. Така ястието става хем леко, хем засищащо.

Първо рендосваме тиквичките и ги осоляваме. Оставяме да отцедят водата си, а през това време наситняваме пресния лук, чесъна и джоджена, а също така и разбиваме яйцата, като след това им добавяме кисело мляко, сол и пипер. В сгорещен зехтин се запържват съвсем леко лука и чесъна. Към тях се добавят отцедените тиквички и джоджена. Подправя се, маха се от котлона и след леко охлаждане се добавя към яйцата. Разбърква се и се натрошава сирене. След това сместа за своеобразния омлет се прехвърля в съд за печене.

Върху вече готовата за печене смес се натрушава още сирене и фритата се пече за 15-тина минути на фурна. Ако е в голяма тава, можете да готвите дори и 20 минути. А после се превръща в идеалния обяд или лека вечеря.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта