Регистрация

Бързи бъркани яйца с масло и подправки

Бързи бъркани яйца с масло и подправки
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1786

Правилно готвене на бъркани яйца или бърза закуска с яйца, полезен обяд с яйца и лека яйчена вечеря.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 40 г масло
  • 6 яйца
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • чубрица, мащерка, сминдух и/или лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. В тиган с незалепващо покритие и диаметър 26-28 см. пуснете бучката масло.

2. Сложете на котлона на слаб огън.

3. Яйцата чукнете в купа и разбийте с вилица.

4. Когато маслото се разтопи (помагайте му със силиконова шпатула да се топи и да се разнася равномерно по дъното на тигана), излейте отгоре разбитите яйца и започнете с шпатулата да загребвате от края към средата на тигана, за да се разбъркват.

5. Работете така. Гответе и бъркайте, за да се разпределя неизпечената част по дъното на тигана, а запечената да отива към центъра. Щом сместа се посгъсти, овкусет със сол и бъркайте нежно докато се получи желаната консистенция. Можете да си оставите ястието леко рохко.

6. Пресипете от тигана в чиния и на финала добавете още подправки по желание. Можете да хапвате чисто като диетична закуска или обяд, да си сервирате със зеленчуци, за да е по-полезно, както и да поднесете върху хляб за по-питателно основно.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта