Регистрация

Бърз и лесен обяд с яйца, праз и кашкавал

Бърз и лесен обяд с яйца, праз и кашкавал
Лесно   |   Порции 1   |   Видяна: 7142

Бъркани яйца с праз лук и кашкавалени кубчета.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • 1 голям стрък праз лук
  • 150 г кашкавал
  • олио (може и масло) за пържене
  • червен пипер
  • чубрица

Начин на приготвяне:

1. Нарежете празия лук на тънки полумесеци, загрейте олиото или маслото в тиган и изсипете лука да се карамелизира. Разбърквайте от време на време.

2. Щом започне да покафенява, счупете върху него яйцата и бъркайте докато всичко се смеси хубаво.

3. Когато сметнете, че ястието е готово, спрете огъня и добавете предварително нарязания на малки кубчета кашкавал заедно с чубрицата и червения пипер. Разбъркайте хубаво и оставете няколко минути кашкавала да се разтопи от топлината на обяда.

4. Сервирайте с филийка препечен хляб и люто чушле по желание.

Добър апетит!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта