Регистрация

Бутер пай с гъби и сметана

Бутер пай с гъби и сметана
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 1815

Солен пай с печурки в сметана с билки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг гъби
  • 600 мл готварска течна сметана
  • 100 г пармезан или кашкавал
  • 1 пакет бутер тесто
  • 50 г масло + още за намасляване на съда
  • връзка копър
  • сол и черен пипер на вкус
  • клонка розмарин по желание

Начин на приготвяне:

1. Почистете гъбите и ги нарежете на парчета, като си запазите 1-2 гъбки за украсата.

2. Разтопете маслото в голям тиган, добавете в него гъбите и гответе на умерен огън за 15-20 минути докато намалят обема си 4 пъти.

3. Налейте сметаната при гъбите, добавете клонката розмарин, захлупете с капак и гответе още 5-6 минути. Овкусете със сол и пипер и махнете розмарина. Наситнете копъра, добавете го в сместа и разбъркайте хубаво.

4. Разстелете тестото в намаслена тава с високи стени така, че да обхваща дъното и да има борд. Изсипете вътре гъбената смес. Нарежете заделените гъби на полумесеци и подредете за украса. Можете да сложите и листенца или клонки пресни билки.

5. Запечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути или докато прецените, че е готово.

6. Поръсете с рендосания кашкавал или пармезан и върнете на изключена фурна докато се разтопи.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта