Регистрация

Бутер кошнички с яйце



Бутер кошнички с яйце
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1611

Гнезда от бутер тесто с плънка от печени яйца и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Хитра идея за красива закуска или предястие с основа от бутер тесто и плънка от запечено яйце дават авторите на канала foodfactory. Нужни са ви съвсем малко продукти и 15-тина минути суета в кухнята, за да можете да пъхнете тестените гнезда във фурната, а след това да имате идеалното прихапване, подходящо както за семейна трапеза, така и за по-изискани гости.

Във видеото е показан хитър маниер за оформяне на кошнички от бутер тесто. Гледайте, за да видите как точно се прави и да прецените с кой домашен уред ще ви е най-лесно да изрежете формичките. След това се намасляват и подпреждат в тавичка. За повече блясък и красота се намазват с разбито яйце. Запичат се до позлатяване.

Но това не е всичко. Когато кошничките са готови, чукваме в тях по едно яйце, поръсваме със семена сусам и ги връщаме обратно във фурната докато яйцето се запече. Можете вместо сусам да използвате мак или ким. После оставяте докато яйцето се запече в желаната от вас степен - задължително с твърд белтък и с рохък или добре сготвен жълтък. На финала поръсвате с наситнен копър за разкош. Можете да сложите и по резен пресен домат за още красота.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта