Бутерки с канела и зеленища
Странни сладки банички с лапад или спанак.
Необходими продукти:
- 1 пакет бутер тесто
- 150-200 г бейби спанак или лапад (може и смес от двете)
- 1 лимонова кора
- канела на прах
- 50 г масло
- 4 с.л. захар
- 4 с.л. галета
- 1 жълтък
- 1 ч.л. мед
Начин на приготвяне:
1. Разтворете тестото и с помощта на кръгъл нож за пици изрежете 16 еднакви квадрата от него.
2. Зелените листенца измийте и наситнете.
3. 8 от 16-те квадрата посипете с 1/2 с.л. галета, отгоре с лимонова кора и по съвсем малко канела.
4. И сега идва странната част. Сложете отгоре наситнените зеленища и посипете с по 1/2 с.л. захар. Накрая сложете по резен масло.
5. Разбийте жълтъка с малко топла вода, намажете крайщата на страните на долните квадрати, захлупете с останалите 8 квадрата и застъпете със зъбците на лъжица. Прехвърлете в голяма тава, застлана с хартия за печене и пуснете фурната да загрява на 180 градуса.
6. Към останалия жълтък от залепването добавете меда, разбийте хубаво и с тази смес намажете капачетата на бутерките. По желание направете дупки със зъбците на вилица.
7. Печете докато се образува апетитна златиста коричка. Отнема около 20-25 минути. По желание поднесете с мармалад, още мед или поръска от пудра захар.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ