Регистрация

Бутер кошнички с крем сирене и риба

Бутер кошнички с крем сирене и риба
Средно   |   Порции 9 броя   |   Видяна: 1054

Кошнички от бутер тесто с плънка от крема сирене и топинг от риба с лимон и копър.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 бутер тесто - 1 цял лист между 300 и 500 г
  • 1 жълтък
  • семена мак или други по избор - ким, черен сусам
  • 1 опаковка крем сирене + 3 с.л. мляко или млечна сметана
  • лист зелена салата
  • 45-90 г филе пушена риба с червеникав цвят (сьомга или херинга)
  • 2 резена лимон
  • няколко стръка копър

Начин на приготвяне:

1. Разпънете бутер тестото на плота си и с остър нож или резачка за тесто го разделете на 9 квадрата като разрежете на 3 ленти надлъжно и 3 напречно.

2. Взимайте всеки от квадратите и сгъвайте на две части. От едната страна остава отвор, а от другата е сгъвката. Запечатайте с обратното на зъбците на вилица двете страници. Когато изправите да стъпи на сгъвката - изглежда като лодка. Леко с пръсти оформете кладенчето във вътрешността. Оформете така 9-те лодки и ги подредете с отстояние в тава, застлана с хартия за печене.

3. Намажете лодките с разбит жълтък и поръсете със семена по избор.

4. Пъхнете да се запече в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути. Не се притеснявайте, че по време на печенето отворът на лодките сякаш се запушва от набъбващото тесто. Нормално е.

5. Докато чакате, намачкайте с вилица крем сиренето, като му добавите малко мляко или млечна сметана, ако е прекалено гъсто. След това го прехвърлете в пош. Ако имате още време до изваждане на лодките, пригответе и останалата част от заготовките. Резените лимон разрежете напречно на триъгълни парченца с все кората. Рибата нарежете на тънки слайсове и си пригответе листенца от стръкчета копър за украса.

6. Готовите лодки оставете да се охладят за 5 минути. След това леко с пръст натиснете там, където би трябвало да е дупката. Тестото ще хлътне и ще се оформи кошничка. Напълнете с крем сирене от поша.

7. Сложете по парче от лист зелена салата от едната страна, в другата - по късче риба, триъгълниче лимон и листенца копър. Вижте снимката по-горе, за да се ориентирате какво би трябвало да се получи.

 

Източник: YouTube/Олга Лунгу

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта