Регистрация

Бутер кифлички с крем сирене и ягоди

Бутер кифлички с крем сирене и ягоди
Средно   |   Порции 8 броя   |   Видяна: 919

Домашни кроасани с бутер тесто и плънка в стил чийзкейк.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутертесто
  • 1 опаковка крем сирене
  • 300 г ягоди
  • 1 ампула ванилия
  • 150 г пудра захар
  • 8 листенца мента по желание
  • сладолед за поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. В купа прехвърлете крем сиренето, добавете 2 с.л. от пудра захарта и ампулата ванилия. С шпатула разбърквайте докато се получи хомогенна смес.

2. Ягодите почистете и нарежете на дребни кубчета. Половината от тях добавете при крем сиренето и разбъркайте отново. Другата половина си заделете в хаванче или друг съд, където можете да ги намачкате с чукче.

3. Листа бутер тесто разточете деликатно и разрежете на 4 еднакви квадрата. Всеки от тях разделете на триъгълници като разрежете по диагонал. Поставяйте от плънката с крем сиренето в широката страна на тестеното триъгълниче и след това завивайте кифличка като въртите към върха. Редете кифличките с отстояние в тава, застлана с хартия за печене. Печете в предварително загрята на 175 градуса фурна за 13 минути.

Докато кроасанчетата се пекат, си направете заливаката като намачкате останалите кубчета ягоди с останалата пудра захар. При сервиране заливайте всяко кроасанче с част от ягодовия сироп. По желание можете да украсите с листенца мента и да поднсете и с топка сладолед.

Източник: YouTube/Tasty

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта