Регистрация

Бутер банички с топка моцарела

Бутер банички с топка моцарела
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1245

Бутерки с моцарела и мед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутер тесто (около 500 г)
  • 2 топки моцарела (по около 125 грама всяка)
  • мед, мармалад, чубрица, лют пипер или шарена сол - едно от тях по избор

Начин на приготвяне:

1. Развийте бутер тестото върху набрашнен плот.

2. Извадете моцарелата от опаковката, отцедете добре от соса и разполовете на две еднакви полутопки всяка.

3. Тестото разрежете на 4 еднакви правоъгълника.

4. Поставете с разреза надолу по половинка топка моцарела в единия край на всеки правоъгълник. Отгоре овкусете по избор. За сладка баница можете да сложите любимото си ягодово или боровинково сладко, да покапете с мед и да добавите натрошени орехи. За солена - поръсете с ароматни подправки и по желание подлютете. Моцарелата е с неутрален вкус и целта ѝ е да придаде текстура.

5. Захлупете с останалата част от парчето тесто. Прещипете крайщата с вилица и прехвърлете баничката в тава, застлана с хартия за печене. Повторете "упражнението" още 3 пъти.

6. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.

7. Поднесете с добавки по желание. За сладкия вариант можете да сложите топка сладолед, цедено кисело мляко с мед или да поръсите с пудра захар. При солените банички малко кисело мляко ще се върже идеално.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта