Регистрация

Бутерки с ябълки и канела



Бутерки с ябълки и канела
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2254

Бутер банички с ябълков пълнеж.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Десертни банички с плодове, които са идеална закуска за двама гладници или четири скромика - това е рецептата на канала Хапка по хапка, в която се припомнят любимите плодови бутерки от времето, когато готвенето с бутер тесто беше доста модерно. Разбира се, днес повечето многолистни теста преливат от вредни заместители на маслото, затова соленките и сладкишите с тях са позабравени, но ако искате да си припомните вкуса - ето какво можете да си сготвите:

Първо три ябъки се обелват, почистват от сърцевината и нарязват на дребни кубчета. В касерола се разтапя масло, ябълките се изсипват в него и се задушават няколко минути. Щом започнат да омекват, се добав захар и се оставят да се карамелизират. На финала се овкусяват с канела и за да бъде истински домашният ябълков мармалад, можете да добавите 1 с.л. лимонов сок.

Бутер тестото се разделя на две или четири парчета. Плънката се разпределя в тях, крайщата се прехлупват и се защипват с вилица. Намазват се с разбито яйце, по желание се поръсват с още канела и захар и се пекат до позлатяване. Най-добре на 200 градуса за около 20 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта