Регистрация

Бутерки с царевица и шунка

Бутерки с царевица и шунка
Лесно   |   Порции 2-6   |   Видяна: 4007

Банички с царевица и месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 листа замразено бутер тесто
  • ½ ч.ч. царевица от консерва
  • 2 филии шунка, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. майонеза
  • жълтъкът на 1 яйце
  • щипка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Предварително загрейте фурната до 190°С.

2. Оставете бутер тестото да се размрази според указанията на опаковката.

3. Изцедете царевицата, след това я смесете с нарязаната на кубчета шунка и майонеза.

4. Нарежете тестото на парчета с диаметър около 5 см. Тестото трябва да стигне за 27 бутерки.

5. Оставете 9 парчета тесто настрана и с кръгла формичка за сладки изрежете центъра на останалите 18 парчета.

6. Сложете целите парчета върху тава, а след това върху всяко парче сложете по две парчета с дупка.

7. Напълнете дупката с царевица и шунка.

8. Разбийте жълтъка на яйцето и намажете с тънък слой бутерките.

9. Повторете стъпки 6-8 с останалото тесто. Печете бутерките 20 минути, докато покафенеят и се надигнат.

10. Извадете ги от печката и ги украсете с магданоз.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта