Бургери от пуешко и бекон
Пълнеж за сандвичи с птиче месо.
Необходими продукти:
- 300 г смляно пуешко
- 125 г бекон
- 1 средно голяма глава лук
- 1/2 глава чесън
- шепа магданоз, грубо нарязан
- 8 с. л. меден сос барбекю
- 2 с. л. коняк
- 1 с. л. сос от стриди
- 2 с. л. лъжици сусамово олио
- 1 с. л. чили олио
- 1 с. л. олио
- 3 с. л. галета
- 1 яйце, леко разбъркано
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Обелете и почистете лука и чесъна. Нарежете лука на парчета и ги сложете в кухненския робот заедно с чесъна. Пасирайте. Прехвърлете чесъна и лука в тиган и прибавете трите вида олио. Включете котлона на средна степен и запържете като постепенно намалявате котлона. Внимавайте да не ги прегорите. Свалете от огъня и оставете сместа настрани да се охлади.
2. Нарежете бекона на парчета и го сложете в кухненския робот заедно с магданоза. Смелете.
3. Смесете всички описани съставки (без кухненския робот, разбира се).
4. Загрейте малко олио в един тиган и сложете малко парченце от сместа за бургерите да се пържи на средно силен огън. Охладете и опитайте на вкус.
5. Коригирайте ако е необходимо и когато сте готови, оформете от сместа бургери (от посочените количества могат да се приготвят 8 бургера, дебели по около 1 см.) и ги опаковайте във фолио. Съхранявайте така приготвените бургери във фризера.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ