Регистрация

Бульон от печени зеленчуци

Бульон от печени зеленчуци
Средно   |   Порции 10-20   |   Видяна: 2235

Бульон от печени зеленчуци за всякакви супи или месни сосове.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 цяла глава чесън
  • 4 моркова, нарязани наедро
  • 4 стръка целина, нарязани наедро
  • 3 глави лук, нарязани наедро
  • 1 зелена чушка, нарязана на четвъртини
  • 1 домат, нарязан на четвъртини
  • 1/3 ч. ч. зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 8 ч. ч. вода
  • 1,3 см парче обелен джинджифил
  • 1 1/2 ч. л. сушена мащерка
  • 1 1/2 ч. л. сушен магданоз
  • 2 дафинови листа

Начин на приготвяне:

1. Загрейте предварително фурната на 200ºС.
 
2. Отрежете горната част на главата чесън. Подредете чесъна, морковите, целината, главите лук, чушката и домата в голяма тавичка за печене на един слой. Поръсете със зехтин и овкусете със сол и пипер.

3. Печете зеленчуците в предварително загрята фурна, като ги въртите на всеки 20 мин., докато омекнат и покафенеят, около 1 час.

4. Сложете във вода мащерката, магданоза и дафиновия лист в голяма тенджера на средно силен огън. Изстискайте главата чесън в тенджерката и махнете останалото. Сложете морковите, целината, главите лук, чушката и домата в тенджерката. Оставете водата да кипне и намалете котлона до слаб. Оставете да къкри 1 1/2 часа; отцедете с марля и оставете да се охлади.

Замразете излишния бульон.

Съвет: Не изхвърляйте изпечените зеленчуци. Блендирайте ги с малко бульон, мляко и сок от лайм, за да се насладите на чудесно пюре.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта