Регистрация

Булгур с крем сирене и тиквички



Булгур с крем сирене и тиквички
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1605

Безмесно ризото от булгур със сирена и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 30.07.2018

Може да се разнообрази традиционното ризото, като вместо ориз, се използва булгур. Тази оригинална хрумка на Лора и Стоян разкрива рецептата за вкусно безмесно ястие с натрошена пшеница, което носи мекотата на масло, крем сирене и разтопен пармезан и се поднася гарнирано с гриловани тиквички.

Тиквичките се измиват добре и с все кората се режат косо на овали. Намазват се със зехтин и се запичат на грил тиган. След охлаждане се режат на хапки. Добре е да не прекалявате с термичната обработка, както и да изберете шарени тиквички, за да е по-красиво ястието.

В тиган с дебело дъно се сгорещява зехтин, в него се запържват наситнени лук и чесън и след това се добавя булгура. Готви се малко, налива се пилешки, гъбен или зеленчуков бульон по избор и се оставя да къкри. След редуциране на течността се маха от огъня и докато е още горещ, се разбърква с крем сиренето, рендосания пармезан и маслото. Добавят се наситнени копър и магданоз, сушени домати, див лук и се овкусява със сол и пипер.

Поднася се с тиквичките.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта