Регистрация

Брюле с ябълки и сметана



Брюле с ябълки и сметана
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 1244

Сметанов крем с ябълки в масло и захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Брюле без печене готви Иван Звездев, като показва как се прави ябълков сладкиш с млечна залива и карамелена коричка, който дори не влиза във фурната. Кремчетата са идеална закуска или десерт, който ще зарадва деца, гости и любими хора. А направата им не изисква повече от половин час, но за съжаление трябва да се изчака няколко часа докато сладкишите се стегнат в хладилник.

Първо ябълките се режат на малки кубчета. Следва да се сготвят в масло със захар за 10-тина минути докато омекнат и придобият карамелен вкус. После се разпределт на дъното на формички за брюле или крем карамел. Жълтъците се разбъркват, а сметаната се подгрява със захарта без да се кипва. На тънка струйка сметаната се налива към жълтъците и после всичко се връща на огъня, но отново без да се позволява да заври. Овкусява се с ванилия.

Нишестето се разбива с малко студена вода и се налива към топлия крем. Разбърква се и с получената смес се заливат ябълките. Прибира се в хладилник. А преди поднасяне можете да поръсите с по 1 с.л. захар всяко кремче и да карамелизирате с горелка. Придобива много красива визия и завършеност. Точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 5 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта