Регистрация

Брюкселско зеле с ядки

Брюкселско зеле с ядки
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 3299

Вкусно и здравословно вегетарианско ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 ч. ч. брюкселско зеле, нарязано на половинки
  • ¼ ч. ч. вода
  • 2 с. л. масло
  • 1 ч. л. червен пипер на люски
  • 2 с. л. подправка „Маги”
  • 2 с. л. слънчогледови семки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте 1 с. л. масло и запържете малко пресован чесън. Добавете половинките брюкселско зеле с разреза надолу в маслото.

2. Прибавете водата и червения пипер.

3. Оставете да ври докато половината от течността се изпари.

4. Прибавете подправките и слънчогледовото семе и изчакайте да изври повечето от останалата вода.

5. Прибавете последната лъжица масло.

6. Сервирайте!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 55 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта