Регистрация

Броколи темпура - панирани броколи

Броколи темпура - панирани броколи
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 891

Панирани броколи с хрупкава японска панировка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава броколи
  • 1 яйце
  • 250 г брашно
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 1 с.л. сол
  • 600 мл ледено студена газирана вода
  • 6 кубчета лед
  • олио за пържене на маслена баня
  • сос за поднасяне (чеснов или пикантен)

Начин на приготвяне:

1. Измийте броколите и ги разделете на цветчета, които не трябва да бъдат много големи. Приберете в хладилник докато пак потрябват.

2. Разбийте яйцето, добавете газираната вода и разбийте отново. Прибавете солта и постепенно вкарайте в сместа двата видат брашно, докато се получи гладко тесто. Изстудете го с ледчетата, като ги пуснете в панировката. Приберете и нея в хладилника докато се сгорещи силно олиото.

3. В дълбок съд налейте щедро количество олио. Трябва да работите много бързо, за да не се стоплят продуктите. Тогава би се загубил чарът на панировката. Овалвайте розичка броколи в панировката и пържете на маслената баня докато стане златиста. Вадете в съд, застлан с хартия за печене.

4. Колкото по-бързо се сервира темпура, толкова по-вкусна е тя. Така че след като извадите последното цветче от тигана, поднесете с любимия чеснов сос или чеснова майонеза и се насладете на автентично япоснко удовослствие.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта