Регистрация

Бриош с шоколад

Бриош с шоколад
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 2977

Вкусни тестени изкушения, пълнени с крем и тъмен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 2 ч.л. суха мая
  • 2 с.л. лъжици топла вода
  • 0,5 кг. пшенично брашно
  • 50 г захар
  • 1 ч.л. сол
  • 5 яйца
  • 350 г масло

За крема:

  • 250 мл. мляко
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 3 жълтъка
  • 50 г захар
  • 2 с.л. царевично брашно

За плънката:

  • 120 г тъмен шоколад
  • 1 яйце, разбито - за намазване

Начин на приготвяне:

1. Смесете маята с топлата вода и я оставете на топло място за 10 минути.

2. Пресейте брашното, прибавете към него маята, захарта, солта и 3 яйца, размесете добре да се смесят всички съставки.

3. Продължете да размесвате и прибавете останалите 2 яйца, едно по едно. Омесете до получаването на гладко и еластично тесто.

4. Прибавете маслото, малко по малко, и продължете да размесвате.

5. Покрийте тестото с найлоново фолио и го оставете на топло място за около час и половина докато бухне.

6. Омесете го отново и го оставете в хладилника за една нощ.

7. Междувременно пригответе крема. Сварете млякото.

8. Разбийте жълтъците със захарта, прибавете царевичното нишесте и бавно добавете свареното мляко, при постоянно бъркане.

9. Върнете сместа в тенджерката и поварете за около 2 минути при постоянно бъркане.

10. Свалете от огъня, прибавете ваниловия екстракт, охладете и сложете в хладилника за поне 1 час.

11. Разточете тестото на правоъгълник с размери 30 на 45 см. и 0.5 см дебелина.

12. Намажете с крема и наръсете с тъмния шоколад.

13. Завийте навътре двата по-къси края на правоъгълника, така че да се срещнат в средата. Разрежете на 24 бриоша.

14. Наредете ги в тавичка за печене на разстояние 2 см. едно от друго и ги сложете на топло, за да се надигнат.

15. Намажете бриошите с разбито яйце.

16. Запечете ги в предварително загрята на 190 С фурна за около 20 минути до златисто.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 2.30 ч

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта