Регистрация

Бобена супа с шунка и картофи

Бобена супа с шунка и картофи
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 829

Супа с колбас и зеленчуци в пилешки бульон.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 400 г шунка
  • 150 г морков
  • 1 глава лук
  • 30 г масло
  • 5 скилидки чесън
  • 2 стръка целина (селъри)
  • 100-тина грама замразена грах по желание
  • 400 г боб от консерва или буркан
  • 250 г картофи
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1,3 литра пилешки бульон
  • листенца магданоз

Начин на приготвяне:

1. Шунката, морковите и картофите нарежете по отделно на малки кубчета. Лука наситнете, а чесъна намачкайте. Целината нарежете на парченца (в тази рецепта става въпрос за зелената част, а не за грудката). Картофите накиснете във вода.

2. На умерен огън в тенджера разтопете маслото и запържете в него лука за 2 минути до прозрачност. Добавете морковите, гответе още 2 минути, след това прибавете и кубчетата шунка и гответе 3 минути при периодично разбъркване.

3. Прибавете картофите, целината, чесъна, сол и пипер и грахта, ако слагате. Разбъркайте и залейте с бульона. Оставете да кипне.

4. През това време отцедете боба от сока на консервата и прибавете зърната в ястието. Оставете да къкри под капак за 25 минути. Когато картофите са готови, значи цялата супа е готова.

5. Махнете от котлона, добавете наситнени листенца пресен магданоз, разбъркайте и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта