Регистрация

Бисквитена торта с три вида шоколад



Бисквитена торта с три вида шоколад
Средно   |   Порции 8-12   |   Видяна: 2862

Студен сладкиш с бисквитена снова и желирани пласотве от черен шоколад, бял шоколад и млечен шоколад.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Страхотен летен студен сладкиш в стил торта парфе с шоколад и украса показва каналът foodfactory. Това е професиоанлен десерт, за който човек би се охарчил в сладкарницата, но явно може да се направи и в домашни условия. Тортата комбинира три вида шоколад с бадеми и бисквити, оформя се на пластове, затова и направата й изисква повечко време. Но пък голама част от готвенето представлява просто чакане докато предишния блат се охлади добре. Ето и как се спретва този сладкарски разкош: 

Първо си приготвяме соса за разреждане на трите пласта шоколадови парфета като смесваме течна сметана с мед и мляко. А след това експресно преминаваме към направата на блата като за начало пасираме бадеми, след това бисквити и после смесваме бисквитите и бадемите. Накрая заливаме с масло, разбъркваме сместа, разпределяме я във формичка за сладкиши и прибираме в хладилника да се стегне. Сега преминаваме към направата на шоколадовите слоеве, които са почти идентични.

Първо е тъмният шоколад, който се залива с 1/3 от млечния крем, направен в началото. Разтапя се, добавя се пакетче желатин и се изсипва върху стегналия се блат. Прибира се в хладилник. После същата процедура извършваме с бял шоколад, който да контрастира на черната основа. А след като и той се втвърди добре, правим последната желирана заливка със сметана и течен шоколад. Звучи сложно, но не е. Остава да почакаме сладкишът да се втвърди хубаво и накрая да украсим по вкуса си. Малко дребни горски плодове, полегнали върху готов шоколадов или карамелен ковертюр за сладоледи, е перфектна идея. Можете също да поръсите с шоколадови капки, крокан или каквото друго ви допада. Гледайте във видеото как точно се прави:

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта